De ce sa alegeti serviciile noastre!


Despre noi!


*Tocmai ati gasit ceea ce va-ti dorit!

good homes

good homes

joi, 8 aprilie 2010

Plante aromatice pentru bucătărie

În ghivece pot fi cultivate deosebit de bine şi unele verdeţuri care au nevoie de mediu uscat şi sol slab, lutos. Printre acestea se numără plantele mediteraneene: Oregano, Salvie, Thymian, precum şi cimbru, varza Curry, care de fapt este siminoc având în comun cu adevăratul Curry doar mirosul rădăcinii.

Arpagicul, pătrunjelul şi busuiocul necesită dimpotrivă mai multă umiditate. Ele sunt crescute cel mai bine în ghivece fără gaură de scurgere sau cu aceasta închisă. Pentru siguranţă se umple treimea inferioară cu lut expandabil, acesta colectând rezerva de apă.
Ţineţi seama de următoarea regulă: cu cât sunt frunzele mai groase şi mai tari, cu atât trebuie udate mai rar. Pentru a creşte diferite tipuri de plante în spaţii restrânse este recomandabilă o plantare etajată. În partea inferioară se pun plante care necesită mai multă apă, iar în partea superioară cele care au nevoie de un sol mai uscat. Există ghivece foarte atractive din lut, cu deschideri laterale în diferite locuri (buzunare). În vederea plantării se umple ghiveciul cu pământ, se înfăşoară rădăcinile plantelor aromatice în hârtie de ziar şi se înfig în deschiderile laterale ale ghiveciului (în buzunarele acestuia).



Soi Utilizare

Amplasare/

Îngrijire
Durată
Arpagic Garnituri, salate, omlete Penumbră, menţineţi umed
Din primăvară până în vară
Pătrunjel Supe, sosuri, cartofi Luminos şi cald Din primăvara şi până în toamnă
Busuioc Salată de roşii, mâncăruri gătite , ceai Însorit, cald, protejat Din mai şi până la îngheţ
Cimbru Legume şi fasole

Însorit - semiumbră, uscat
Din mai şi până la îngheţ
Thymian Carne de miel
Însorit, uscat,fără pretenţii
Din aprilie
Salvie Sub formă de infuzie pentru durerile de gât
Însorit, uscat Din august
Oregano Pizza, sos de roşii, carne Însorit, uscat Din primăvară şi până în toamnă
Curry Orez, mâncăruri din carne, legume
preferă căldura şi locurile uscate Întreaga vară

Sfatul nostru

Faceţi un stâlp pentru verdeţurile de balcon. Pentru aceasta este necesar un vas mare şi un stâlp masiv sau o palisadă din comerţ. Stâlpul sau palisada se fixează în vas cu ciment. Când betonul s-a uscat se dau găuri pe stâlp, în care se înşurubează urechi de fixare la intervale de cca. 40 cm. În acestea se fixează inele de sârmă pentru susţinerea ghivecelor. Acestea se pot executa din electrod de sudură sau se pot cumpăra gata executate. Capătul stâlpului se va proteja de ploaie cu o apărătoare. În final se aşează ghivecele cu verdeţuri care, pe lângă efectul decorativ oferă constant mirodeniile necesare mâncărurilor dumneavoastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu